Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Masuk Wad Lagi....

  • Monday, June 1, 2009
  • Ain
  • Salam...Hari ni 1 jun 2009...!!Nabila kena tahan wad lagi....cian nabila...nak buat macamna dah kena tahan..demi kesihatan dia...!!

    Baru je nak baik...dah kena tahan wad balik...mula-mula hari tu kena demam..tapi tak hardcore sangat le...lepas baik demam batuk pula menyerang...wife aku ajak p hospital check tengok macamana...aku kalau bab nak p hospital ni memang aku malas skit..bukan apa lambat sangat...proses dia tu...memang la dia utamakan yang paling kecemasan..tapi takkan doktor dalam hospital tu ada dua tiga orang je....hari tu aku dah kena dah...p kul 2..tunggu punya tunggu...sampai petang kul 6 pun tak panggil lagi..tu yang aku hangin satu badan tu....kes tu la aku fobia nak p hospital...wife aku plak tak mau p klinik private...dia kata kalau klinik private dia bagi ubat batuk jer...budak-budak macam nabila ni mana ble makan ubat batuk tu..tak tau la...sebab doktor tempat dia keje yang bagitau macam tu...nasib baik wife aku ni nurse tau la jugak terms-terms medical ni...

    Kalau ikutkan aku senang lagi p klinik private..cepat pun cepat..tapi tu la ongkosnya tu yang tak tahan tu...Pagi tadi mama dia bawak g hospital nak amik ubat untuk batuk dia la..pastu doktor terus buat x-ray..tengok-tengok paru-paru belah kiri dah banyak kuman yang attack...doktor kata kuman ni dah lama tu yang nampak banyak tu..kira teruk la jugak...nabila ni dah kira macam fobia jumpa doktor..bukan apa..masa nak ambil blood pressure tu pun dia dah meronta-ronta menangis..agaknya dia risau apa doktor tu nak buat kat dia...aku tengok pun kesian...tu yang aku pikir tu macamana la kalau doktor nak masuk ubat ikut saluran darah dia...pastu doktor kata kena masuk antibiotik melalui saluran darah..dah sudah aku kata..jenuh dia meronta-ronta..aku tak ikut la masa doktor cucuk jarum...tapi wife aku ada...dia kata masa jarum nak masuk tu nabila tak nangis dia steady jer...mungkin sebab dah kena bius kot...lega hati aku dengar wife aku cakap macam tu...!!

    Dalam pala otak aku duk pikir macam-macam...risau jugak beb...tapi alhamdullillah..semua selamat....tengok muka dia pun tak larat..bukan tak larat pe..asyik-asyik duk nangis ngan batuk..tu yang letih tu...!!Malam tadi baru nurse masukkan ubat...mujur la dia tak nangis..wife aku kata dia rilek jer...mungkin dia dah nak biasa kot dengan persekitaran dia...BERSAMBUNG ESOK...!!

    1 comments:

    ★ Nu♥ℜul ★ said...

    semoga nabila cepat sehat

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    (c) Copyright 2010 Blog By Photo. Blogger template by Bloggermint